Friday 19 October 2012

wandelende verbandtrommel

Een ander woord voor bovengenoemde titel? mummie!
Jawel die hadden we nog niet gehad en er gaan veel verhalen over de Egyptische  priester Imhotep.
Boeken, films , het is een populair figuur. De naam komt zelfs in de film Astrix en Obilix en Cleopatra oid voor. En aangezien die film niet zo eng is, gaan we het hebben over een film die ondertussen al weer 13 jaar oud is.

The mummy uit 1999 is een verhaal over een vloek die uitgesproken is over Imhotep. De farao vond het niet zo leuk dat hij zijn vriendin had versierd. Bovendien had deze Imhotep de farao ook nog eens om zeep geholpen en de Egyptenaren waren nogal dol op hun farao toen der tijd tenminste.
Imhotep werd daarom vervloek en levend gemummificeerd.

Na 3000 jaar kwamen een paar schatgravers de mummie tegen en deze kwam opnieuw tot leven.
Egypte krijgt opnieuw te maken met de 10 plagen uit de bijbel.  Wat ik zelf nogal lullig vind aangezien Imhotep vervloekt was en niet heel het land.  Bovendien duiken er vreemde zandstormen en angstaanjagende ondode gedaantes op.

De schatgravers moeten niet alleen zichzelf, maar ook de hele wereld redden. Waarom is deze film goed? nou die mummies zijn behoorlijk griezelig, bovendien is de film minder duister dan de meeste films die ik jullie voorschotel. Er zit veel actie in en het is één groot avontuur.



No comments:

Post a Comment