Friday 19 October 2012

volle maan

zombies, demonen, geesten, vampieren. Missen jullie ook iets? Ja natuurlijk!
Bij een maand vol enge films mag een film over een ander legendarisch figuur natuurlijk niet ontbreken. Weerwolven. Voor mensen die dit lijstje zien. Nee, we laten twilight hier toch echt buiten.

Nu heb ik gekozen voor een weerwolf verhaaltje. Ginger snaps leek me wel leuk.
Het is een verhaal over twee zusjes die geobsedeerd zijn door "de dood" en  elkaar. Dit maakt hen toch wel een beetje de buitenbeentjes. Ze hebben elkaar gezworen samen te sterven. Bovendien zijn bang voor de puberteit.

Als het voor ginger dan eindelijk zover is. Ze word eindelijk een vrouw. Tijdens de avond van haar eerste menstruatie word ze gebeten door een beest. Het is bovendien volle maan dus daar kan je donder op tegen zeggen dat er iets vreemds staat te gebeuren.

En natuurlijk gebeurd er iets vreemds met ginger. Niet alleen haar uiterlijk, ook haar gedrag baten haar en haar zusje brigitte zorgen. Ginger denkt dat het komt door de puberteit, brigitte gaat op onderzoek uit want zij vermoed dat er iets anders aan de hand is. Ginger lijkt namelijk meer dierlijke instincten te ontwikkelen en lijkt soms niet eens meer mensenlijk.

Brigitte gaat op zoek naar het medicijn. Ik kan alvast verklappen dat er twee minder succesvolle opvolgers waren van de film. Dus hoe lang duurt het om ginger te genezen? word ze uberhauopt genezen?
Daar mag je van mij zelf achter komen. Als voorproefje uiteraard de trailer:

No comments:

Post a Comment