Sunday 7 October 2012

ohmygawssssh

Gisteren 06-10-12 helemaal vergeten om de film van de dag te plaatsen!
Dus ik schaam me diep, vandaag komen er wel 2(!) blogposts met ieder een eigen film, wel zo eerlijk.

Voor zaterdag had ik gekozen voor weer één van mijn favorieten.
Een film uit 2001: the others   met Nicole Kidman
Het is een goede film, heeft heel wat prijzen in de wacht gesleept: een BAFTA award nominaties (Engelse oscars),8 Goya awards (Spaanse oscars), 3 Saturn awards, en een golden globe nominatie.

Het gaat om zeer religieuze Grace (Kidman) die samen met haar zoon en dochter in een mooi landhuis woont, wachtend op haar echtgenoot die aan het vechten is in WO II. De kinderen schijnen te lijden aan een zeldzame ziekte, ze kunnen niet tegen zonlicht en daarom is het hele huis continu in duister gehuld wat erg goed is voor de gespannen sfeer tijdens de film.

De volledige huishouding is er vandoor en daarom komen er een oudere man(mr Tuttles) en vrouw (Miss Mills) en een jonge dame die niet spreekt(Lydia) aan de deur om in huis te komen helpen.

De dochter merkt dat er nog andere in het huis zijn, een man, vrouw, oude dame en een jongetje. Deuren die gesloten worden, gordijnen die verdwijnen die zo zonlicht doorlaten en ook de nieuwe medewerkers schijnen een geheim met zich mee te dragen.

Op zolder vind Grace een foto album, op deze foto's staan recent overleden mensen, dat was heel vroeger gewoon, er werden foto's gemaakt van overledenen als aandenken.

Grace is er van overtuigd dat er iets duivels in haar huis is en ze rent het huis uit, de mist in en vind daar haar man. Ze neemt hem mee terug naar huis, maar al snel blijkt dat manlief niet gelukkig is en na enkele dagen pakt hij zijn biezen en is er vandoor.

Het personeel verstopt grafstenen, helpt niet met zoeken als gordijnen allemaal verdwijnen en geven aan. Soms komen de wereld van de levende en die van de dode met elkaar in aanraking.

Benieuwd hoe dit afloopt? Wie zijn de echte geesten???



No comments:

Post a Comment