Thursday 18 October 2012

Heerlijk avondje is gekomen..

Bijna is het zover. November komt die oude baardmans weer naar ons koude kikkerlandje en het lijkt zo'n kinder vriend. Nou helaas, Sinterklaas is in deze oerhollandse horror film helemaal niet lief.
Hij steelt, moord, sloopt en hoort eigenlijk al jaren dood te zijn. Met zijn pieten en zombie paard besluit hij wederom de bloemetjes buiten te zetten op z'n eigen gestoorde manier.

De film is in het Nederlands en Engels uitgebracht (Saint) én er speelt Zeeuwse trots in de film. Jawel, ik kom uit Zeeland ;) Ecsha Tanihatu, de lieflijke vriendin van Danny Vera van de huisband van voetbalinternational is hier presentatrice en kan ook een beetje acteren.

Het verhaal begint in 1452 de bischop St. Niklaas en zijn moordende en stelende bende worden vermoord door dorpelingen die hem een beetje zat waren. Echter iedere keer als het op 5 december volle maan is komen  Niklaas en zijn pieten als zombies terug om wraak te nemen. En in 2010 was het weer zover. Theorieën die de sint afschrijven als moordenaar worden verzwegen, het is immers een kindervriend.

Een politie agent die in 1968 voor het laatst in aanraking is gekomen met de moordende bende zag voor zijn eigen ogen zijn familie de dood vinden en heeft nu een rapport geschreven. Hij word niet geloofd en als overspannen terug naar huis gestuurd. Ondertussen komen verschillende tieners in aanraking met de zombies en vinden de dood, ook Escha blijft niet lang in leven.

De politie agent gaat samen met één van de tieners die telkens weet te ontkomen achter de bende aan om deze te stoppen....gaat dat lukken?

Ondertussen worden de moorden en verdwijning van veel kinderen door de gemeente creatief opgelost net als voorgaande jaren word er gezocht naar logische verklaringen zoals een kindertehuis/ziekenhuis dat afbrand...

De films is lekker hollands en het is geinig om zo iets onschuldigs als sinterklaas eens in een ander daglicht te zien. Vooral de ophef van de filmposter toen der tijd zorgde voor veel aanzien, maar of deze het waard is geweest??de trailer voor de nieuwsgierigen


No comments:

Post a Comment