Thursday 18 October 2012

extra ordinary or just paranormal

Yesss I'm back , heb het nu opeens erg druk omdat het samen gaan wonen met vriendlief in stroomversnellingen is geraakt, moeders nieuwe meubels heeft en avonddiensten zijn een noodzakelijk kwaad dat mijn blogs een beetje op een laag pitje wist te krijgen de afgelopen week... loop bijna een week achter en ik ga vandaag een aantal posts neer  zetten!

Vandaag is het een ode aan één van de meest succesvolle bioscoop hits. Speciaal omdat volgende week deel 4 uitkomt ga ik vandaag schrijven over paranormal activity.

En de recensie gaat in de volgorde van het verhaal, wat dus in houd dat je dus eigenlijk, eerst naar deel 3, daarna deel 2, vervolgens deel 1 en dan pas deel 4 moet kijken.

Dacht eerst dat  de volgorde 3,1,2,4 zou zijn en dat kan ook, maar als je  de volgorde houd op 3,2,1,4 dan krijg je bijna  alle antwoorden op de vragen die je te binnenschieten.

Deel 3 is naar mijn mening tot nu toe het engste. Again, kleine kinderen, geesten  perfecte combi. Bovendien ben ik ook erg fan films die in een documentaire achtige setting worden gefilmd. Er is een eng onzichtbare "vriend" die rondspookt bij het jongste telg van de familie. Niemand denkt er echt iets van, tja kinderen en hun fantasie. Totdat deze vriend niet meer zo vriendelijk is en dan heb je de poppen aan het dansen. en daar begint eigenlijk paranormal activity die zwarte schaduw is boos en reist met de twee zusjes mee tot ze volwassen zijn, wat te zien is in deel 1 en 2. Onderweg zorgt deze Toby voor ongein en een boel perfect getimede (lees voor doorgewinterde horror kijkers: voorspelbare) schrik momenten zorgen voor spanning tijdens de hele film en zeg nou zelf, intens gespannen zitten kijken, daar doe ik het gewoon voor!

Deel 1 en 2 zijn bioscoop hits geweest, ik denk dat dit vooral komt doordat the blair witch project alweer een tijdje geleden was en een documentaire setting niet zo vaak in bioscopen terecht komen tenzij het zalen zijn die enkel arthouse achtige films draaien. B of zelfs C films zijn vaak beter dan de bioscoop wannabee horror. Maar eigenlijk zijn 1 en 2 alleen eng als je niet zo gewend bent aan het type film, er gebeurt niet veel, oke je ziet een schaduw , dichtslaande deuren, iemand die uit bed gesleurd word, maar veel meer is er niet in deel 1. De alternatieve einden zijn een leuke extra op de dvd, maar kloppen niet met het verhaal. Aangezien deel 1 zich TIJDENS deel 2 afspeelt!

Deel twee is overigens wel een stuk enger dan zijn voorganger. dus er is wel een oplopende lijn en de films worden dus steeds intenser, misschien vind ik daarom deel 3 tot nu toe zo goed.


Vandaag geen trailer van de bovenstaande 3 Voor wie hem nog niet gezien heeft. De trailer van deel 4:


No comments:

Post a Comment