Friday 12 October 2012

11-10-2012

Het is de 11e van oktober en dus heb ik gekozen voor een film die ik eigenlijk volgende maand had moeten gebruiken :P  11-11-11 is een film die weer een ander aspect van veel enge films aan een goed plot helpt: religie. Want als religie niet bestond, bestond er ook geen bijgeloof en juist dat bijgeloof heeft ons heksen, demonen, monsters, geesten en vooral goede verhalen opgeleverd.

11-11-11 kwam vorig jaar uit en het verhaal is niet heel erg bijzonder. De hoofdpersoon is schrijver en na de dood van zijn vrouw gaat hij terug naar zijn familie in Barcelona. Hij is daar ooit met ruzie weg gegaan en hoopt het goed te maken met zijn broer en vader voordat zijn vader sterft. De beste man raakt geobsedeerd door het getal 11-11-11 hij krijgt steeds boodschappen door die hem verder doen kijken. Want iedere keer als hij met het getal in aanraking komt gebeurd er iets gruwelijks en nu blijkt dat op 11-11-2011 om 11:11uur  een demonische entiteit onze wereld zou betreden en jawel dat gebeurd door de 11e hemelpoort. Volgen jullie het nog?

Hij ziet vanalles gebeuren en serieus de gruwelijke wezens die voorbij komen zie ik liever niet live in een donker steegje. Hoofdpersoon probeert koste wat het kost zijn broer te beschermen, maar is dat wel nodig?

Het verhaal er om heen is goed, maar niet geweldig. De film had wel wat meer fysieke gruwels mogen bevatten, zeker omdat de makers van saw 2 tot 4. De trailer is trouwens wel erg spannend:





No comments:

Post a Comment