Tuesday 9 October 2012

09-10-2012

Vandaag een redelijk nieuwe film die de vermelding meer dan waard is. De eerste film van Daniel Radcliff na Harry Potter en wauw wat is hij opgegroeid. Ik heb het over: the woman in black. Kleine kinderen die bang naar buiten kijken als er een notaris/advocaat hun dorpje bereikt om het papierwerk van een overleden dame te regelen.

Het huis van deze dame schijnt behekst te zijn en ligt een eind afgelegen van het dorp en is enkel bereikbaar als het eb (laagwater) is. Veel dorpelingen zijn al verdronken in het moeras dat opdoemt tijdens vloed.
The woman in black is niet de dame die overleden is, maar haar zus en iedere keer als zij gezien word gebeurd er iets vreselijks. En Daniels karakter Arthur gaat proberen te achterhalen wat er mis is met het dorp.

Voor zijn reis naar het dorp heeft hij zijn zoon achtergelaten bij de nanny, zijn echtgenoot is pas overleden.Maar natuurlijk komt kleine Joseph komt natuurlijk ook naar het dorp, maar of dit een goed idee is?

Er gebeurd vanalles met kleine kinderen, er komen geesten spoken en het donkere huis waarin veel zich afspeelt geeft je echt de kriebels. de schrik momenten zijn perfect getimed en zelft zo'n doorgewinterde horrorfilm kijker als ik schrok regelmatig op. Heerlijk!

En nee, harry potter heb ik geen moment in gedachte gehad tijdens het kijken van de film.


No comments:

Post a Comment